Header_Linda

9 x de lievelingfoto’s van Paulien Huizinga

Paulien Huizinga (44) heeft het roer omgegooid: als fotograaf opende ze gisteren haar eerste expositie. Voor LINDAnieuws koos ze negen favoriete foto’s uit haar eigen portfolio. Het portret ‘COOLING DOWN’, dat ze van Rowin maakte, haalde haar Top 9.

“Potdorie wat heb ik mooie foto’s met deze man mogen maken, acteur Rowin Prins”, zegt Paulien. “Dat rauwe vind ik geweldig. En dat terwijl hij juist een rustige jongen is.”

Rowin_Prins_Paulien_Huizinga

Bioscoopconcern Pathé brengt vanaf 17 september de documentaire Spinoza, een vrije denker in de bioscoop. De Nederlandse filosoof Baruch Spinoza (1632-1672) is een van ’s werelds grootste denkers. De rol van Spinoza wordt vertolkt door acteur Rowin Prins.

Spinoza was een van de eerste denkers die betoogde dat alle mensen gelijk zijn en dat iedereen de vrijheid moet krijgen te geloven, te denken en te zeggen wat hij of zij wil. Een tijdloze boodschap van een vrije denker uit de zeventiende eeuw.

De documentaire van producent en regisseur Robin Lutz laat zien wat zijn denken betekent voor onze huidige maatschappij. Spinoza wijst de weg naar een samenleving waarin vrede, vrijheid en recht centraal staan, waarin ieder mens de kans krijgt gelukkig te zijn. 

De wereldpremière van de film vindt 16 september plaats in bioscoop Buitenhof in Den Haag. Vanaf donderdag 17 september is de film te zien bij Pathé in Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Helmond, Rotterdam, Tilburg en Zwolle.

Rowin in M-Lab productie ‘EXIT’

Theo Nijland presenteert in samenwerking met het M-Lab: EXIT – hoogbejaard muziektheater. Tijdens het wekelijks muziekkwartiertje, een laatste overblijfsel van wat de verzorgingsstaat was, zien we hoe het zingen van kinderliedjes de stokoude bewoners van verzorgingshuis Exit terugvoert naar vervlogen tijden. Bepaalde muziek roept nu eenmaal weemoed op of vrolijkheid, maar kan ook zomaar oud zeer en te lang verholen agressie naar boven halen.

In deze hilarische en ontroerende voorstelling zien we hoe een aantal karakteristieke ‘portretten’ zich, op de drempel van het onverbiddelijke einde, staande houden. Met een rollator, door van zich af te meppen, door elkaar te ondersteunen, maar vooral door liedjes. En dat zijn niet alleen kinderliedjes. Er valt te genieten van mooi Nederlandstalig, hemels repertoire dat ze uiteindelijk over de drempel zal helpen naar wat inderdaad misschien wel… de hemel is.

concept en tekst Theo Nijland
spelregie Wil van der Meer 

muzikale leiding en arrangementen Hilmar Leujes
cast Anke Kuypers, Britt Teeling, Denizli Dekker, Joëlle Koomen, Julia Berendse, Rowin Prins en Tessa de Jong speeldata 28 februari en 2 maart – Theater M-Lab, Amsterdam reserveren via WWW.M-LAB.NL