Bioscoopconcern Pathé brengt vanaf 17 september de documentaire Spinoza, een vrije denker in de bioscoop. De Nederlandse filosoof Baruch Spinoza (1632-1672) is een van ’s werelds grootste denkers. De rol van Spinoza wordt vertolkt door acteur Rowin Prins.

Spinoza was een van de eerste denkers die betoogde dat alle mensen gelijk zijn en dat iedereen de vrijheid moet krijgen te geloven, te denken en te zeggen wat hij of zij wil. Een tijdloze boodschap van een vrije denker uit de zeventiende eeuw.

De documentaire van producent en regisseur Robin Lutz laat zien wat zijn denken betekent voor onze huidige maatschappij. Spinoza wijst de weg naar een samenleving waarin vrede, vrijheid en recht centraal staan, waarin ieder mens de kans krijgt gelukkig te zijn. 

De wereldpremière van de film vindt 16 september plaats in bioscoop Buitenhof in Den Haag. Vanaf donderdag 17 september is de film te zien bij Pathé in Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Helmond, Rotterdam, Tilburg en Zwolle.