Rowin in M-Lab productie ‘EXIT’

Theo Nijland presenteert in samenwerking met het M-Lab: EXIT – hoogbejaard muziektheater. Tijdens het wekelijks muziekkwartiertje, een laatste overblijfsel van wat de verzorgingsstaat was, zien we hoe het zingen van kinderliedjes de stokoude bewoners van verzorgingshuis Exit terugvoert naar vervlogen tijden. Bepaalde muziek roept nu eenmaal weemoed op of vrolijkheid, maar kan ook zomaar oud zeer en te lang verholen agressie naar boven halen.

In deze hilarische en ontroerende voorstelling zien we hoe een aantal karakteristieke ‘portretten’ zich, op de drempel van het onverbiddelijke einde, staande houden. Met een rollator, door van zich af te meppen, door elkaar te ondersteunen, maar vooral door liedjes. En dat zijn niet alleen kinderliedjes. Er valt te genieten van mooi Nederlandstalig, hemels repertoire dat ze uiteindelijk over de drempel zal helpen naar wat inderdaad misschien wel… de hemel is.

concept en tekst Theo Nijland
spelregie Wil van der Meer 

muzikale leiding en arrangementen Hilmar Leujes
cast Anke Kuypers, Britt Teeling, Denizli Dekker, Joëlle Koomen, Julia Berendse, Rowin Prins en Tessa de Jong speeldata 28 februari en 2 maart – Theater M-Lab, Amsterdam reserveren via WWW.M-LAB.NL