Biografie

Rowin Prins - Sander Nagel Photography

Rowin Prins (1987) studeerde aan de Amsterdamse Theater Academie en aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater.

Tijdens zijn studie speelt hij in toneelstukken als EEN BRUID IN DE MORGEN, WACHTEN OP GODOT, ROMEO & JULIA, DE VREK en HET ATELIER. Ook is hij te zien in de M-Lab productie BROADWAY IN DE POLDER – een theaterconcert naar aanleiding van het festival 50 JAAR MUSICALS IN NEDERLAND. Daarnaast speelt hij verschillende soloprogramma’s, waaronder EN ER WAS LICHT! en is hij te zien als de Hoedenmaker in ALICE IN ONDERLAND.

Na zijn afstuderen speelt hij bij diverse gezelschappen en producenten. In het seizoen 2012/2013 speelt hij Mr. Mash in WORDT U AL GEHOLPEN?, een comedy naar de beroemde Britse tv-serie uit de jaren ’70: ARE YOU BEING SERVED? Later dit seizoen speelt hij de titelrol in Peter Shaffer’s AMADEUS en is hij als Kostja te zien in DE MEEUW van Anton Tsjechov.

In het seizoen 2014/2015 was hij te zien in de theatertour van Karin Bloemen: KERST MET EEN GROTE K. Een grootse kerstrevue met speciale gasten als Richard Groenendijk en Irene Moors.

Naast het spelen, produceert hij i.s.m. het M-Lab de muziektheatervoorstelling EXIT. Deze geëngageerde voorstelling confronteert het publiek met datgeen waar we allemaal niet aan ontkomen: oud(er) worden. De regie, tekst en muziek zijn van Theo Nijland. Tevens speelde hij één van de karakteristieke portretten die zich, op de drempel van het onverbiddelijke einde, staande houden in de huidige verzorgingsstaat.

In 2015 is Rowin te zien als Richard Hannay in de komische Hitchcock thriller THE 39 STEPS en maakt hij zijn filmdebuut als Baruch Spinoza in de Pathé documentaire ‘SPINOZA, EEN VRIJE DENKER’.

Naast zijn werkzaamheden in het theater was hij tevens te zien en te horen bij TOPPERS IN CONCERT: THE 1001 NIGHT EDITION in de Amsterdam ArenA. Ook speelde hij in verschillende clips, commercials en (jeugd-)tv-series.